Over ons


Over ons

Investeerders Kennisbank is bedoeld als een kennisplatform voor beginnende en ervaren investeerders in Nederland. Ik heb zelf ervaren hoe groot de stap soms is van praten met start-ups en daadwerkelijk een participatie nemen. De drempel voor toetreding kan daarbij hoog zijn als je van de hoed en de rand wilt weten.

In de kennisbank kunnen samenwerkende investeerders hun kennis delen.

Over de oprichter

Zelf ben ik een ervaren investeerder met verschillende vormen van participaties in binnen- en buitenland. Veel van die investeringen heb ik samen met andere angel investeerders gedaan. Ik heb daarbij de deal-making op me genomen bij investeringen met andere investeerders samen, onderhandelingen gevoerd vanuit onze participaties met nieuwe investeerders of VC fondsen, en de eerste versies van bijvoorbeeld participatie-, optie-, en aandeelhoudersovereenkomsten opgesteld.

Persoonlijk heb ik:

  • meerdere deals gemaakt met start-ups en private ondernemingen in verschillende investeringsvormen
  • aan beide kanten van de tafel gezeten
  • fouten gemaakt
  • overeenkomsten opgesteld voor participaties
  • wet en regelgeving uitgezocht

Het ontstaan van de Investeerders Kennisbank

Veel van mijn mede investeerders kwamen steeds weer terug bij mij met vragen over situaties die een angel investeerder regelmatig tegenkomt. Daar was eigenlijk niet veel over te vinden in ‘normale’ taal. Eigenlijk raar dat er geen website is waar veel van dit soort vraagstukken zonder moeilijke juridische termen uitgelegd wordt. Natuurlijk kun je gelijk naar een jurist, notaris, fiscalist of financieel adviseur stappen. Hun belang is echter niet per se jouw belang. Zij willen simpel gezegd uren verkopen. Als controle zijn ze wel erg belangrijk. Iedere situatie is immers uniek. Maar bij de zoektocht naar de mogelijkheden, kan het ook anders.

Mijn mede investeerders waren vast niet alleen in hun zoektocht naar makkelijkere antwoorden. Daarom dus deze site, de Investeerders Kennisbank. Hier proberen we situaties die investeerders tegenkomen op een begrijpelijke manier te beantwoorden.

Geen juridisch advies

Maar! Deze site biedt geen juridisch advies! IANAL (Oftewel: “I Am Not A Lawyer”). Elke situatie die een investeerder tegenkomt is uniek. Maar dat betekent niet dat er niet een hoop advies te geven is over veelvoorkomende situaties.

Suggesties?

Mocht je een interessant vraagstuk hebben waar deze kennisbank nog geen antwoord op geeft, laat het ons weten.