Waardevolle bronnen


Waar leerde ik het meest van?

Waardevolle bronnen


Waar leerde ik het meest van?

Op deze pagina deel ik mijn absolute toppers met je. Allereerst op het gebied van boeken.

Boeken

Venture Deals cover Venture Deals, Brad Feld Het eerste goede boek wat ik ooit gelezen heb over de verschillende aspecten van een deal met een Venture Capitalist (VC). In dit boek worden de verschillende aspecten van een deal tussen een start-up en een VC uitgewerkt. Een echte aanrader voor het snappen van Term Sheets. Laat van verschillende kanten zien hoe investeerders en ondernemers tegen clausules aankijken.

Venture Capital Deal Terms cover Venture Capital Deal Terms, Harm F. de Vries Een van de betere boeken over de clausules die je in een Term Sheet zou moeten hebben staan. Het is een duidelijk opgezet boek waar je aan de hand van een voorbeelddeal een Term Sheet doorloopt. Bij verschillende clausules wordt gekeken van beide kanten, de investeerder en de ondernemen. Een aanrader als je meer wilt snappen over de verschillende knoppen waar je tijdens een participatie aan kunt draaien.

Zero to One cover Zero to One, Peter Thiel Het geweldige boek van Peter Thiel over het verschil tussen horizontale en verticale innovatie. Peter Thiel is het meest bekend als mede-oprichter van Paypal en de eerste externe investeerder in Facebook. In dit boek legt hij in veel detail uit waarom echte innovatie alleen mogelijk is als je iets maakt waar iets nog niet bestaat. Daar ontstaan nieuwe industrieën en producten die nog nooit bestaan hebben. Zero to One beschrijft hoe zulke bedrijven opgezet zijn.

Hardware tools

Olympus WS-853 Voice Recorder Olympus WS-853 Voice recorder Er zijn van die gesprekken of telefoongesprekken die je later nog een keer wilt kunnen terugluisteren. Je smartphone is niet altijd handig als recorder. Apps worden soms afgesloten, of hij maakt geluiden er doorheen. Een speciale Voice Recorder is dan raadzaam. Ik ben erg blij met de Olympus WS-853. Wordt veelvuldig gebruikt, is duidelijk in bediening, heeft een lange batterij-duur en ook de mogelijkheid om een externe microfoon aan te plaatsen.